Twaalf ploegen al zeker van vervolg in CL

25 november 2010, 07:33

Driekwart van het deelnemersveld in de achtste finales van de Champions League is bekend. Tijdens de laatste speelronde, over twee weken, strijden zeven clubs om de resterende vier plaatsen in de knock-outfase van het miljoenenbal.

Drie van de zeven ploegen komen uit groep H, de enige poule waarin nog niemand verzekerd is van overwintering op het hoogste niveau in Europa. Shaktar Donetsk, Arsenal en Sporting Braga duelleren op de laatste speeldag om de twee tickets voor poule H. Braga bezoekt dan koploper Shaktar, Arsenal ontvangt Partizan Belgrado. Arsenal moet winnen om op eigen kracht door te bekeren, terwijl Shaktar aan een punt genoeg heeft. Dan wordt het zelfs poulewinnaar. Om de overlevingskansen in eigen hand te houden, moet Braga met minimaal 3-0 winnen in Oekraïne.

In de poules D en E is het minder ingewikkeld. In groep D gaat het tussen Rubin Kazan en FC Kopenhagen. De Denen hebben de betere uitgangspositie, met zeven punten tegenover de zes van de Russen. Bovendien treft Kopenhagen in eigen huis Panathinaikos, terwijl Rubin Kazan naar het al geplaatste FC Barcelona moet.

In groep E gaat het gevecht om de tweede plaats, achter het Bayern München van Louis van Gaal, tussen AS Roma (negen punten) en FC Basel (zes punten). Als Roma over twee weken tenminste een punt pakt bij CFR Cluj is het door. Bij een nederlaag van de Italianen is het op basis van het onderlinge resultaat einde verhaal voor hen in de CL, ervan uitgaande dat FC Basel stunt bij Bayern München.

Er komen geen Nederlandse clubs meer in aanmerking voor een plek in de tweede ronde. Ajax kan zich nog maximaal plaatsen voor de Europa League. De ploeg van Martin Jol is daarvoor nog volop in gevecht met Auxerre, maar heeft wel de betere papieren voor een vervolg in het tweede bekertoernooi van Europa. FC Twente is daarvan al zeker, na de 1-0 nederlaag van woensdag bij Internazionale.

Titelhouder Internazionale is één van de twaalf ploegen die al is geplaatst. Ook Tottenham Hotspur, Schalke 04, Olympique Lyon, Manchester United, Valencia, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, Olympique Marseille, Real Madrid en AC Milan gaan op vrijdag 17 december mee bij de loting voor de achtste finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen