Daley Blind wees aanbieding Arsenal af

27 december 2010, 08:43

Daley Blind heeft enkele jaren geleden de mogelijkheid afgeslagen om toe te treden tot de jeugdopleiding van Arsenal. De jonge Ajacied bracht zelfs een bezoek aan de Engelse club, maar koos er uiteindelijk toch voor om in Amsterdam te blijven.

Volgens zijn vader Danny Blind lag er voor Daley in Londen een jeugdcontract klaar. "Daley wilde toch even gaan kijken. Hij was niet van plan om bij Ajax te vertrekken. Maar toen hij daar was werd hij toch aan het twijfelen gebracht. Arsenal liet Thierry Henry nog even langskomen. Heel slim, dat maakt indruk op een jonge speler. Het zag er verder ook allemaal geweldig uit. Uiteindelijk koos hij er voor om zijn opleiding bij Ajax af te maken", zegt de huidige assistent-coach van Ajax in De Telegraaf.

Blind sr. vindt dat zijn zoon de juiste keuze heeft gemaakt door bij Ajax te blijven. "In Nederland maak je, als je goed bent, een grote kans om op je achttiende jaar in de eredivisie te voetballen. Dat is prima voor je ontwikkeling. Wij zien ook dat de stap om bij een Engelse topclub in het eerste elftal te komen veel te groot is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen