Genk moet vrezen voor eerste plek na remise

18 december 2010, 22:03   Bijgewerkt: 19 december 2010, 00:21

De koppositie van Racing Genk in de Belgische Pro League staat op de tocht. De Limburgers kwamen zaterdag op visite bij laagvlieger Lierse SK niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor ze moeten vrezen dat Anderlecht hen zondag passeert. De Brusselaars gaan dan op bezoek bij het Club Brugge van Adrie Koster.

Oud-Ajacied Wesley Sonck zette Lierse na een half uur op voorsprong. Pas na 66 minuten slaagde Genk erin de achterstand weg te poetsen. Uit een penalty maakte Elianiv Barda er 1-1 van, wat tevens de eindstand was.

Lierse, de nummer vijftien, neemt met het punt verder afstand van hekkensluiter Charleroi. De ploeg heeft nu tien punten, drie meer dan de Waalse rode lantaarn, die met 1-0 verloor bij promovendus KAS Eupen. Voormalig FC Utrecht-aanvaller Kevin Vandenbergh was trefzeker voor de Duitstaligen, die naar plek dertien stijgen.

Zulte-Waregem zegevierde met 2-0 over Westerlo, mede door een goal van Jeremy Bokila, in het verleden actief bij AGOVV. SC Lokeren-Cercle Brugge en Sint Truiden- KV Mechelen werden wegens de winterse weersomstandigheden afgelast. Eerst vermelde wedstrijd zou onder leiding van Reinold Wiedermeijer hebben gestaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen