Jacobs: "Terecht door naar volgende ronde"

17 december 2010, 08:50   Bijgewerkt: 17 december 2010, 08:56

Anderlecht kan opgelucht ademhalen. De ploeg uit Brussel had donderdag een klein wonder nodig om de volgende ronde van de Europa League te halen, want het moest zelf winnen van Hajduk Split en hopen dat AEK Athene thuis zou verliezen van het reeds geplaatste FC Zenit. Dat gebeurde, waardoor Anderlecht overwintert.

Zelf wonnen de Belgen met 2-0 van Hajduk Split, AEK ging met 0-3 onderuit tegen Zenit. Bij coach Ariël Jacobs was de opluchting groot. "Tijdens de rust was ik op de hoogte van de gebeurtenissen in Athene. De spelers zijn daar toch ook mee bezig en je hoort het aan de reacties in het stadion", zegt de oefenmeester tegen Sporza.

Volgens de coach had Anderlecht alle recht op de tweede plaats. "We gaan terecht door. We pakten vier op zes tegen AEK, het zou erg jammer zijn als we dan achter die ploeg eindigden. Wat ik hoop bij de loting? We mogen niet kieskeurig zijn, voor hetzelfde geld stonden we in het verliezende kamp. Na de ontgoocheling van de Champions League was overwinteren in de Europa League het belangrijkste."

Spelmaker Mbark Boussoufa heeft wel een voorkeur. "Ik hoop op een grote naam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen