Van Marwijk houdt De Guzman in de gaten

29 december 2010, 17:55

Jonathan de Guzman voetbalt sinds afgelopen zomer in de middenmoot van de Liga BBVA. Hoewel de middenvelder van Real Mallorca, met een Feyenoord-verleden, bij velen wellicht wat uit beeld is verdwenen, houdt bondscoach Bert van Marwijk hem goed in de gaten. Dat bevestigt de Oranje-keuzeheer in Voetbal International.

“We volgen hem zeker. Het is ons dan ook niet ontgaan dat hij in Spanje een goede indruk achterlaat.” Van Marwijk heeft De Guzman nog niet live aan de slag gezien. “Maar als Jonathan blijft presteren, sluit ik niet uit dat het er een keer van komt. Ik vind: een selectie moet je verdienen. Over Royston Drenthe heb ik ook een jaar lang de vraag gehad wanneer we hem zouden selecteren. Als dan blijkt dat die jongen het bij Hércules goed blijft doen komt hij in beeld. Zo kan het ook gaan met De Guzman.”

Mocht De Guzman daadwerkelijk een keer bij Oranje komen, betekent dat een hereniging met Van Marwijk, met wie hij enkele jaren terug bij Feyenoord al samen werkte. “Ik vind hem een uitstekende voetballer, daar ligt het niet aan. Hij is ook heel lang in beeld geweest, maar raakte een aantal keer ernstig geblesseerd. Toch bleven we hem volgen. Een speler zoals De Guzman raakt nooit helemaal uit beeld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen