Ajax baalt: "Hopelijk was dit de laatste keer"

24 januari 2011, 08:21   Bijgewerkt: 24 januari 2011, 08:29

Na zeges op AC Milan, Vitesse, AZ en Feyenoord leek Ajax de weg omhoog ingeslagen te hebben, maar FC Utrecht drukte de ploeg zondag hardhandig met de neus op de feiten. In de Galgenwaard werd Ajax met maar liefst 3-0 verslagen en dat was niet eens onterecht of geflatteerd. "Op bijna geen enkele positie waren wij vandaag beter dan onze directe tegenstander", aldus Jan Vertonghen.

Ajax werd in Utrecht vanaf minuut één weggeblazen. FC Utrecht zat er fel op, gaf Ajax geen ruimte, vocht voor iedere meter en stapelde kans op kans. Dat het halverwege de partij 'slechts' 2-0 stond, was eigenlijk slechts een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. "Voor rust werden we bij vlagen overlopen", stelt Vertonghen vast. "We konden nergens een bal vast houden, waardoor we geen rust in ons spel krijgen. FC Utrecht was beter en had zelfs nog vaker kunnen scoren."

Vertonghen trekt een pijnlijke conclusie: "Op bijna geen enkele positie waren we vandaag beter dan onze rechtstreekse tegenstander. Op die manier wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen. Wat dit voor onze titelkansen betekent? Nou, we laten weer drie punten liggen. Dat is ons dit seizoen al te vaak gebeurd. Hopelijk was dit de laatste keer, anders wordt het kampioenschap een heel lastig verhaal."

"Maar goed, we moeten verder", vervolgt de aanvoerder. "Iedereen moet voor zichzelf kijken wat er goed en wat er slecht gegaan is en daar van leren. We hebben een jonge ploeg waar veel rek in zit, maar we moeten echt stabieler gaan presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen