Chelsea wint weer eens twee duels op rij

24 januari 2011, 22:52   Bijgewerkt: 24 januari 2011, 23:28

Chelsea heeft voor het eerst sinds eind oktober weer eens twee back-to-back-zeges geboekt in de Premier League. De kwakkelende formatie van coach Carlo Ancelotti was maandagavond veel te sterk voor Bolton Wanderers: 0-4.

Vorige maand maakte Bolton het Chelsea op Stamford Bridge nog knap lastig. Het duel mondde weliswaar uit in een 1-0 zege voor de Londenaren, maar Bolton had eigenlijk wel een puntje verdiend. Daar was vanavond absoluut geen sprake van. Chelsea was immers de veel betere ploeg in het Reebok Stadium.

Chelsea, met Jeffrey Bruma op de bank, haalde al in de elfde minuut succesvol de trekker over via Didier Drogba. De Ivoriaanse spits scoorde op aangeven van Florent Malouda. De Fransman zelf verdubbelde op slag van rust de voorsprong. Na de rust liepen The Blues dankzij Nicolas Anelka en Ramires uit naar 0-4.

In het klassement van de Premier League blijft Chelsea vierde, maar de achterstand op nummer drie Manchester City bedraagt nu nog maar vier punten. De Londenaren hebben bovendien nog één duel tegoed ten opzichte van The Citizens.