De Boer kan Emanuelson niet overhalen te blijven

18 januari 2011, 11:48   Bijgewerkt: 27 september 2011, 20:48

Frank de Boer, de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, sprak afgelopen weekend de hoop uit dat Urby Emanuelson zijn deze zomer aflopende contract toch verlengt. Het lijkt er echter op dat de coach nul op het rekest krijgt van de behendige linkspoot.

“Urby is toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt Brian Berkleef, de zaakwaarnemer van Emanuelson, tegen FCUpdate.nl. “Het is 99,9 procent zeker dat hij gewoon zijn beslissing handhaaft om naar het buitenland te vertrekken, tenzij hij zegt dat de clubs die zich bij hem hebben gemeld niet interessant genoeg zijn om Ajax te verlaten, maar vooralsnog heeft hij dat niet bij mij kenbaar gemaakt. Dus ik ga ervan uit dat hij aan het einde van het seizoen gewoon vertrekt bij Ajax.”

Emanuelson is al wel benaderd door een aantal clubs uit het buitenland, maar hij zit nog in de oriënterende fase. “Zijn voorkeur gaat in elk geval uit naar de vier sterke competities: Engeland, Duitsland, Spanje en Italië”, vervolgt Berkleef. “Daar komt de interesse ook vandaan, maar ik moet er wel bij zeggen dat er ook van topclubs uit andere landen belangstelling is. Ook daar luisteren we naar.”

Aangezien Emanuelson een aflopend contract heeft in Amsterdam zou een vertrek in de winterstop niet onlogisch zijn. “Maar daar ga ik niet vanuit”, gaat Berkleef verder. “Urby wil heel graag het seizoen bij Ajax afmaken en het liefst wil hij afscheid nemen met de landstitel. Ik sluit een vertrek in de winter echter niet uit.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen