Gudjohnsen wil naar Ajax: "Sportieve staat voorop"

25 januari 2011, 08:34   Bijgewerkt: 25 januari 2011, 08:41

Eidur Gudjohnsen blijkt niets liever te willen dan een transfer naar Ajax. Althans, dat zegt de IJslander in De Telegraaf. Bij zijn huidige club Stoke City zit Gudjohnsen op een zijspoor en hij zou graag bij Ajax zijn carrière een nieuwe impuls geven.

"Ik kon grote contracten tekenen in Amerika en Dubai, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar Amsterdam. Het gaat me niet om het geld. De sportieve uitdaging staat voorop, omdat ik mijn carrière een nieuwe impuls wil geven", zegt de aanvaller.

In het verleden speelde Gudjohnsen voor onder meer Chelsea, FC Barcelona en Tottenham Hotspur. Dat het beste er bij hem af is, ontkent hij. "Ik ben wel 32, maar altijd heel zuinig op mijn lichaam geweest. Ik voel me topfit en hoop de club met mijn ervaring en kwaliteiten te kunnen helpen. Dat ik bij FC Barcelona in hetzelfde systeem heb gevoetbald en vloeiend Nederlands spreek, is daarbij een voordeel."

Financieel hoeft zijn komst voor Ajax geen enkel probleem te zijn, denkt de meest succesvolle IJslandse voetballer aller tijden. "Omdat mijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, mag ik nu al gratis weg bij Stoke City. En ik denk zelfs dat Ajax het voor elkaar moet krijgen dat Stoke een gedeelte van mijn salaris betaalt. Daarnaast ben ik bereid met veel minder genoegen te nemen", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen