Ruime zege Barça bij competitiedebuut Afellay

8 januari 2011, 23:50   Bijgewerkt: 9 januari 2011, 00:18

De twaalfde competitiezege op rij is binnen voor FC Barcelona. De Catalanen waren zaterdag met liefst 4-0 te sterk voor Deportivo la Coruna. Ibrahim Afellay mocht acht minuten voor tijd invallen van coach Pep Guardiola. Voor de van PSV overgenomen middenvelder was het zijn debuut in de Primera Division.

In de stand zet koploper Barça nummer twee Real Madrid op vijf punten achterstand. De Koninklijke brengt dat verschil zondag bij winst op Villarreal terug tot twee punten.

Barcelona speelde zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, al toverde het wel weer enkele fraaie hoogstandjes uit de hoge hoed. David Villa opende na een klein half uur de score. De Spaanse goalgetter scoorde na een pass van Lionel Messi vanuit een lastige hoek de 0-1. Zeven minuten na de rust voerde Messi zelf de score op tot 0-2. De Argentijn vuurde een vrije trap magistraal raak.

In de laatste tien minuten schakelde Barcelona een tandje bij, wat resulteerde in de 0-4. Andrés Iniesta maakte met een schot vanaf de rand van het penaltygebied de derde Catalaanse treffer. Een minuut later scoorde Pedro Rodriguez de 0-4. Direct daarna mocht Afellay invallen, desondanks bleef de score ongewijzigd in Riazor. En zo won Barcelona voor de twaalfde keer in successie. Het clubrecord, veertien zeges op rij uit het seizoen 2005/2006, is in zicht. Nog twee te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen