Valencia doelpuntrijk langs Malaga-negental

22 januari 2011, 23:53   Bijgewerkt: 22 januari 2011, 23:59

Valencia heeft zaterdag in een spektakelstuk gewonnen van Malaga. De formatie uit de sinaasappelstad kwam op eigen veld twee keer op achterstand en kon toen de bezoekers met negen spelers kwamen te staan, ook maar moeizaam het verschil maken. Het lukte in de slotfase uiteindelijk toch, via Aritz Aduriz: 4-3.

Jose Salomon Rondon bracht Malaga na tien minuten verrassend aan de leiding op Mestalla. Lang hielden de bezoekers echter geen stand, want vijf minuten later kreeg Martin Demichelis, deze winter overgenomen van Bayern München, rood voor een overtreding op Juan Mata. Het leidde bovendien tot een penalty, die het slachtoffer zelf tegen de touwen joeg. Met een man minder leek Malaga weinig kans te hebben, maar Rondon zorgde na 36 minuten toch voor een hernieuwde voorsprong.

De 1-2 bleef tot de rust staan, maar daarna leek Valencia zich te herpakken. In dik twintig minuten kantelde de thuisclub de score door toedoen van Roberto Soldado en Ever Banega. Kort voor de 3-2 kreeg in de persoon van Helder Rosario opnieuw een speler van Malaga rood. Echter, zelfs met twee man minder leken de kustbewoners niet te verslaan. Julio Baptista maakte er in de 79ste minuut namelijk 3-3 van, maar in de slotfase schoot Aritz Aduriz Valencia toch naar de zwaarbevochten winst.

Valencia, met de Nederlander Hedwiges Maduro de hele wedstrijd in de ploeg, neemt door de overwinning de derde plaats in de Primera Division over van Villarreal, dat zondag het Real Sociedad van Jeffrey Sarpong ontvangt. Het gat naar koploper FC Barcelona bedraagt al vijftien punten. Malaga blijft de nummer zestien van Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen