Kleine zege Genk op Club Brugge-achttal

6 februari 2011, 19:57   Bijgewerkt: 6 februari 2011, 20:22

Racing Genk heeft het verschil met koploper Anderlecht weer teruggebracht tot drie punten. De nummer twee van de Pro League zegevierde zondag voor eigen publiek met 1-0 over het Club Brugge van coach Adrie Koster.

De fase tussen de 54ste en 59ste minuut bleek doorslaggevend voor de uitslag. Na 53 minuten moest Club Brugge, dat tot dan toe net het betere van het spel had, met tien man verder omdat Vadis Odjidja-Ofoe binnen twee minuten evenzoveel gele kaarten kreeg. Vijf minuten daarna haalde Genk al voordeel uit de overtalsituatie en nam het door toedoen van Marvin Ogunjimi (ex-RKC Waalwijk) de leiding.

Een kwartier voor tijd moest Brugge, waar Ryan Donk in de basis stond, zelfs met negen man verder. Verdediger Carl Hoefkens viel namelijk geblesseerd uit en Koster had al drie keer gewisseld. In blessuretijd werd het nog erger voor de brigade van Koster toen ook Ivan Perisic zijn tweede gele kaart ontving. Dat de bezoekers er niet in slaagden nog gelijk te maken, is dan ook niet heel vreemd.

Club Brugge blijft door het verlies vierde. Nummer vijf SC Lokeren liep één punt in, door met 1-1 gelijk te spelen bij Germinal Beerschot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen