Pieters: "Voor de winst gaan tegen Ajax"

25 februari 2011, 12:04

De landstitel kan dit weekend nog niet gewonnen worden, maar wel verloren. Koploper PSV speelt op eigen veld tegen Ajax en als de thuisploeg wint, zet het de rivaal uit Amsterdam op acht punten achterstand. Met nog slechts negen duels te gaan wordt het dan voor Ajax een lastig verhaal om alsnog landskampioen te worden.

De druk ligt dus vooral bij Ajax, maar in Eindhoven ziet men dat anders. “Ik vind dat we onszelf druk mogen en moeten opleggen”, zegt Erik Pieters tegen FCUpdate.nl. “Wij willen heel graag kampioen worden en kunnen zondag een grote stap in de goede richting zetten. Daar moeten we voor gaan, deze kans moeten we pakken.”

De linksback had, vlak na de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Lille (3-1), het rekenwerk voor het komende weekend al goed in zijn hoofd zitten. “Er zijn voor dit weekend eigenlijk twee scenario's”, zei de international. “Scenario één is dat we winnen van Ajax en FC Twente verliest bij AZ. In dat geval staan we acht punten los van Ajax en vijf van Twente. Scenario twee is dat wij verliezen en Twente wint. Dan staan we één punt achter Twente, maar nog altijd twee voor op Ajax. Ook dan is er dus nog niets aan de hand, maar we kunnen dit weekend heel goede zaken doen.”

Belangrijk is volgens Wilfred Bouma vooral dat zijn ploeg rust vindt. “Het spel in de wedstrijd tegen Lille geeft vertrouwen, dat is zeker. Het is nu aan ons om dit niveau vaker te halen. We moeten constanter worden en als het een keer niet lukt om goed te voetballen, op een andere manier de overwinning uit het vuur slepen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen