Van Basten negatief over Jol en Ajax-directie

Koen Freriks
12 februari 2011, 10:07

Marco van Basten gaf deze week aan weer aan de slag te willen als hoofdtrainer. De voormalig bondscoach van Oranje is er twee jaar na zijn mislukte avontuur bij Ajax weer klaar voor. Hij wil echter eerst een aantal misvattingen uit de wereld helpen. Zijn pijlen zijn vooral gericht op de Ajax-directie en Martin Jol.

"Gedurende meer dan een jaar zijn er een hoop dingen over mijn periode bij Ajax in de publiciteit gekomen, die rechtgezet moeten worden", zegt Van Basten vandaag in een interview met het AD. "Ik heb lang mijn mond gehouden, maar toen zélfs directeur Rik van den Boog het erover had dat ik carte blanche heb gehad, vond ik het tijd om wat te gaan zeggen.''

Van Basten werd door Ajax verweten onnauwkeurig te zijn omgegaan met het transferbudget, dat hij tot zijn beschikking had. "Onzin, grote onzin, ik handelde niet alleen, maar juist in gezamenlijkheid met de directie."

Van Basten stapte op, maar de directie is nog altijd intact. "Van der Aat (commercie) en Slop (financiën) hebben afstand van me genomen, terwijl ze medeverantwoordelijk waren. Heel erg teleurstellend. Alles is besproken met elkaar. Nu is het Van Basten dit en dat. Slop zit al tien jaar bij Ajax. Als hij zegt dat een investering niet kan, gebeurt het niet", licht de oud-topspits toe. 

Ook over zijn voorganger Martin Jol, die eind vorig jaar opstapte bij de Amsterdammers, is Van Basten negatief. "Jol heeft vaak gezegd dat ik mijn gang maar kon gaan. Ik vind hem een rare snuiter; hij heeft zich vanaf dag één afgezet tegen mij zonder me ooit te spreken. Hij heeft de mensen met wie ik werkte, zoals John van 't Schip, gewoon weggepest. Nu is hij zelf weg. Vreemd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen