Cruijff: "Nu is iedereen wakker geworden bij Ajax"

Koen Freriks
14 maart 2011, 20:22

Johan Cruijff presenteert deze week zijn rapport aan Ajax. Het clubicoon heeft in samenwerking met tientallen oud-spelers van de club de door hem veelvuldig bekritiseerde organisatie van de Amsterdamse club onder de loep genomen. Cruijff is tevreden over het resultaat.

"Ik ben zeer tevreden over het rapport. Dat is uitstekend", liet Cruijff weten aan NUsport "Waarom? Omdat ik het zelf heb samengesteld, haha. Nee, maar de filosofie die we ook bij de Foundation en de University hebben is doorgevoerd in het rapport. Dat houdt in dat er zich veel topsporters met verstand van zaken mee bemoeid hebben."

"Er zijn enorm veel gesprekken gevoerd en er hebben enorm veel mensen meegewerkt. De hele voetbalafdeling, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Piet Keizer, ik, Peter Boeve, Dick Schoenaker, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Tonnie Bruins Slot, Bryan Roy en weet ik veel wie nog meer. En dat is alleen nog maar het voetbal. We hebben overal onze informatie vandaan kunnen halen, ook over de organisatie, de medische tak, scouting, van alles. Er is een sportmanagementopleiding. Dus alles is voorhanden om een heleboel mensen te laten meedenken.' "

Cruijff wilde Ajax in 2008 ook al hervormen, maar kwam toen tot de ontdekking dat hij in zijn eentje stond. Dit maal kiest hij de weg der geleidelijkheid. "Je moet er gewoon een goede organisatie inbrengen, maar negentig, vijfennegentig procent zal blijven zitten. De jeugdopleiding is niet goed, maar je kunt er heel veel verschillende dingen mee doen. Als je het vergelijkt met vroeger breken er nu vooral verdedigers door. Ebecilio? Ja, het begint nu te komen. Ik wil verder niet in details treden. In ieder geval is het zo dat het niveau niet is wat het zijn moet."

Ook algemeen directeur Rik van den Boog mag van Cruijff dus aanblijven. "Wij maken het rapport en daar hoort hij bij. Of hij moet blijven? Daar ga ik niet over. In het begin van het seizoen heb ik geschreven dat iedereen weg moest. Nu is iedereen wakker geworden. Een vertrek van Van den Boog is nu helemaal niet aan de orde. We hebben direct contact dus als ik had gevonden dat hij weg moet had ik ‘m dat wel verteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen