Stekelenburg baalt: "Mijn seizoen zit er op"

17 maart 2011, 12:54   Bijgewerkt: 17 maart 2011, 13:04

Maarten Stekelenburg gaat er vanuit dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. De keeper van Ajax onderging woensdag een operatie aan zijn duim en omdat de schade groter bleek dat verwacht, duurt zijn herstel minimaal zeven weken. 

"Het stukje afgebroken bot bleek niet meer gezet te kunnen worden. Dat moest er dus uit. De pees die aan het botje verbonden was, is nu met een schroefje vastgezet. Dat is allemaal prima geslaagd. Minder prettig is het vervolg, althans de duur daarvan. Het slot van dit seizoen kan ik op mijn buik schrijven, zoals de zaken er nu voorstaan", zegt de doelman op de website van makelaarskantoor Sport Promotion

"Mijn duim is in het gips gezet en wordt eind volgende week van nieuw gips voorzien. Dat moet drie weken blijven zitten. Daarna gaat mijn duim nog eens twee weken in een spalk en moet je je hand nog een weekje rust geven. Waar zijn we dan inmiddels? Ja, zeven weken verder, begin mei. Trainen kan ik niet in die periode. Dus zul je weer langzaam moeten opbouwen. Als ik daarmee klaar ben, zijn alle wedstrijden gespeeld", vervolgt de keeper, die baalt als een stekker. "Juist in de beslissende fase van het seizoen kan ik er niet bij zijn. Niet bij Ajax, niet bij Oranje."

Omdat ook Kenneth Vermeer de rest van het seizoen niet in actie kan komen door een achillespeesblessure, maakt Ajax vermoedelijk de jaargang af met Jeroen Verhoeven onder de lat. Hij keepte ook al afgelopen weekend tegen Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen