Real countert en dient klacht in tegen Barça

29 april 2011, 01:11   Bijgewerkt: 29 april 2011, 02:09

De oorlog tussen Real Madrid en FC Barcelona woedt nog wel even. Barça maakte woensdag al bekend een klacht in te dienen bij de UEFA tegen De Koninklijke. De Madrilenen hebben daarop besloten hetzelfde te doen jegens de Catalenen. Eerder kondigde de Europese voetbalunie al aan zelf een onderzoek naar beide ploegen in te stellen, vanwege van hun Champions League-duel (woensdag 0-2).

Real is witheet op Barcelona omdat diens spelers zich onsportief gedragen zouden hebben in het CL-duel. “De spelers van Barcelona lieten zich constant vallen terwijl er niets aan de hand was. Ze probeerden de scheidsrechter dus in de maling te nemen. Dat lukte, getuige de onterechte rode kaart van Pepe”, schrijft Real in een verklaring.

“Het is belachelijk”, gaat Real verder, “dat deze vorm van onsportief gedrag tot een klacht tegen onze coach José Mourinho heeft geleid. Hij maakte slechts gebruik van de vrijheid van meningsuiting toen hij zijn beklag deed over de arbitrage.”

Dat beklag luidde woensdag als volgt: "Het is duidelijk dat je geen kans hebt tegen Barcelona", aldus Mourinho. "Ik weet niet of komt omdat ze met Unicef op hun shirts spelen, maar ze hebben veel invloed. Guardiola is een fantastische coach, maar hij heeft een Champions League op zijn naam geschreven waarvoor ik me kapot zou schamen. In 2009 was de zege bij Chelsea in de halve finale een schandaal. Ook voor de eventuele winst van dit seizoen, zou ik me schamen. Ik hoop dat hij een keer op eerlijke wijze de Champions League weet te winnen."

Die teksten worden door Barcelona als zeer kwetsend ervaren en daarom is het naar de UEFA gestapt. “We laten geen afbreuk doen aan onze historie, eer, integriteit, fans, spelers, trainers en bestuursleden. Wij hebben de Champions League in 2009 op eerlijke wijze gewonnen”, countert de ploeg de aanval van Mourinho.

De UEFA heeft het er dus maar druk mee, want de bond liet al weten zelf actie te ondernemen tegen Mourinho. Niet alleen voor de uitspraken over de arbitrage, maar ook voor zijn rode kaart in het duel van woensdag. José Pinto en Pepe haalden het einde evenmin. Dat gaat de UEFA eveneens onderzoeken, evenals het gedrag van de Real-fans, die regelmatig met laserpennen op het veld schenen. Op vrijdag 6 mei worden de betrokkenen gehoord in deze slepende zaak. Drie dagen eerder is de return in Camp Nou, waar Barcelona een 2-0 voorsprong verdedigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen