Vd Wiel: "Steeds 'net niet' is geen pretje"

29 april 2011, 13:33   Bijgewerkt: 29 april 2011, 13:39

Hij was er al een paar keer dicht bij, maar ditmaal hoopt Gregory van der Wiel dan echt kampioen van Nederland te worden. Na de teleurstellingen van 2007 en 2010, toen Ajax op de slotdag net naast de titel greep, hoopt de rechtsback dit jaar op de hoofdprijs. Dat kan, want Ajax heeft de zaak volledig in eigen hand.

Als de Amsterdammers de komende weken winnen van Heerenveen en Twente, is de dertigste titel een feit. Van der Wiel vindt het hoog tijd. "Steeds ‘net niet’ is geen pretje. Daarom hoop ik ook echt dat het dit seizoen ‘net wel’ voor ons wordt", zegt hij op de website van Ajax. Van der Wiel herinnert zich de deceptie van 2007 nog goed. "Onwaarschijnlijk hoe die middag voor ons verliep. PSV bleef maar scoren en stond op een gegeven moment met 5-1 voor. Wij stonden met 2-0 voor en moesten nog één keer scoren. Zelfs een indirecte vrije trap in het strafschopgebied ging er niet in."

Om zo'n teleurstelling nu te voorkomen moet Ajax dit weekend winnen bij Heerenveen. "Het leeft heel erg in de groep. We weten wat we moeten doen. Zondag moeten we er met z’n allen voor gaan. Het mag ons niet opnieuw gebeuren dat we slap beginnen zoals laatst tegen NEC. Om dat te voorkomen moet iedereen bij zichzelf beginnen. Als groep praten we veel en focussen we ons de hele week. Tijdens de wedstrijd moet iedereen gewoon honderd procent zijn. Daar moet je op dat moment zelf voor zorgen. Als we dat allemaal zijn komt het goed", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen