Afellay helpt B-elftal Barça langs Malaga

21 mei 2011, 19:52   Bijgewerkt: 21 mei 2011, 20:18

FC Barcelona heeft zaterdagavond het laatste competitieduel van dit seizoen met winst afgesloten. De ploeg van trainer Josep Guardiola, die al verzekerd was van het kampioenschap in de Primera Division, won op bezoek bij Malaga met 1-3. Een treffer van Ibrahim Afellay zorgde er mede voor dat de Catalanen een achterstand wisten om te buigen. 

Omdat de landstitel al binnen was en volgende week zaterdag de Champions League-finale tegen Manchester United wacht, stuurde Guardiola een veredeld B-elftal het veld in te sturen. Dat ook dit team in menige competitie hoge ogen zou gooien, blijkt uit de namen die het veld betraden in Malaga. Zo was er een basisplaats ingeruimd voor Ibrahim Afellay, Maxwell, Bojan Krkic en de herstelde Eric Abidal.

Het 'nieuwe' Barcelona was duidelijk niet op elkaar ingespeeld en kwam in de 31ste minuut op achterstand. Sebastian Fernandez kon namens de thuisploeg binnenwerken na een assist van Duda: 1-0. Toch waren de Catalanen die het veld in waren gestuurd gebrand om zich te wijzen en nadat de landskampioen via een penalty van Krkic op gelijke hoogte waren gekomen, zorgde treffers van Afellay en Marc Bartra ervoor dat de Spaanse grootmacht alsnog met drie punten huiswaarts gingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen