Ajax droomt van titel na zege in Friesland

Ger
1 mei 2011, 16:23   Bijgewerkt: 1 mei 2011, 17:01

Ajax kan de titelrace in de Eredivisie over twee weken op eigen veld in Amsterdams voordeel beslissen. De ploeg van trainer Frank de Boer won zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen: 1-2. Het verschil met lijstaanvoerder FC Twente blijft zodoende een punt. Op de laatste speeldag staan de nummers één en twee tegenover elkaar in de ArenA.

De voorsprong van de thuisclub bleef amper een minuut op het scorebord staan. Uit de eerste aanval na de aftrap maakte Ajax gelijk via Miralem Sulejmani, die het speeltuig bekeken over Kevin Stuhr-Ellegaard tikte. De Servische oud-speler van Heerenveen bewees in het zonnige Abe Lenstra wederom aan vorm en vertrouwen te hebben gewonnen. De aanvaller, die eerder dit seizoen nog aasde op een verhuur aan West Ham United, was in de eerste helft bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van de bezoekers betrokken.

De manschappen van trainer De Boer ontsnapten vijf minuten na de gelijkmaker aan een nieuwe tegentreffer. Op aangeven van de in de winterstop door Ajax begeerde Bas Dost kopte Michel Breuer de bal in vrijstaande positie over het doel. De nummer twee van de ranglijst hielp in het restant van de eerste helft zelf nog tweede goede kansen om zeep. Eerst rondde Christian Eriksen na goed voorbereidend werk van Sulejmani te slordig af, daarna besloot de Serviër na een prima rush met een schot naast het doel.

Door de zege in Friesland hebben de Amsterdammers de titelkansen, met nog één wedstrijd voor de boeg, volledig in eigen hand. Over twee weken dient Ajax dan wel in eigen stadion koploper FC Twente te verslaan. De titelhouder heeft na de overwinning op Willem II een punt voorsprong op de directe achtervolger. PSV staat op drie punten van de Enschedese club.