Catalaanse meesters gaan naar Wembley

3 mei 2011, 22:33   Bijgewerkt: 3 mei 2011, 22:52

Negentien jaar nadat Ronald Koeman de club met een daverende vrije trap voor het eerst de beste van Europa maakte, gaat FC Barcelona terug naar Wembley. Op 28 mei mag het in Londen proberen zich wederom te kronen tot kampioen van Europa. In de halve  finale van de Champions League bleek aartsrivaal Real Madrid dinsdag geen partij. De eindstand, 1-1, deed geen recht aan het spelbeeld.

Dat het halverwege de wedstrijd nog 0-0 was, was een klein wonder. Kansen waren er voldoende voor Barça, vooral in een fase rond de 35ste minuut. Messi, Villa en Pedro namen de goal van Casillas onder vuur, maar de bal ging er niet in. 

Een fraaie treffer van Pedro in minuut 54 brak het verzet van Real definitief. Na een pass van Iniesta schoot de aanvaller de bal keurig achter Casillas. Door een slordigheid in de defensie kon Real tien minuten later terugkomen tot 1-1, maar het geloof in een goede afloop was toen al lang verdwenen.

Dat was niet zo gek, want dit FC Barcelona is momenteel gewoon te sterk. De bekroning voor Barça moet 28 mei volgen, op Wembley tegen Manchester United of Schalke. Het stadion waarin de Catalanen in 1992 hun gedroomde triomf vierden, kan nu de plek worden waar de club zijn vierde Europese hoofdprijs binnenhaalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen