Custódio kopt Braga naar Europa League-finale

5 mei 2011, 22:54   Bijgewerkt: 6 mei 2011, 15:51

Sporting Braga mag zich opmaken voor de eerste Europese finale in de clubhistorie. De Arsenalisten waren donderdag voor eigen publiek in een Portugees onderonsje met 1-0 te sterk voor Benfica en dat was voldoende om, op basis van meer gemaakte uitdoelpunten, de eindstrijd van de Europa League in Dublin (18 mei) te bereiken. De eerste ontmoeting, een week geleden in Lissabon, had Braga met 2-1 verloren.

Custódio was de grote held van Braga. De defensieve middenvelder maakte zich in de negentiende minuut onsterfelijk door een corner van Hugo Viana raak te koppen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd en dus mag Braga naar de finale.

Daarin stuiten ze opnieuw op landgenoten, namelijk FC Porto. De Draken verloren met 3-2 van Villarreal, maar dat had geen gevolgen voor hen aangezien ze vorige week al met 5-1 hadden gewonnen van de Spanjaarden. Op papier is Porto zwaar favoriet voor de eindzege. In de competitie is Porto al weken kampioen en staat het bovendien 35 (!) punten voor op nummer drie Braga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen