Gullit: "Real trekt het slechte karma naar zich toe"

Ger
7 mei 2011, 09:54   Bijgewerkt: 7 mei 2011, 10:21

De afgelopen weken bepaalden de confrontaties tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona het internationale voetbal. Dat de strijd tussen de twee Spaanse grootmachten ook buiten het veld werd gevoerd, komt Ruud Gullit bekend voor.

"Het is een beetje vergelijkbaar met het spanningsveld dat er ooit tussen AC Milan en Olympique Marseille was", zegt de oud-international in De Telegraaf. "Dat werd toegespitst op de confrontatie tussen onze eigenaar Silvio Berlusconi en Marseille-baas Bernard Tapie. Daar werd van alles bijgehaald, waardoor de situatie uiteindelijk ook greep op de spelers kreeg. Het escaleerde toen tijdens de wedstrijd het licht aan onze kant uitviel. Vanaf dat moment, werden alle complottheorieën op dat incident losgelaten. Uiteindelijk zijn we zelfs van het veld gestapt, wat ons een uitsluiting in de Europacup zou kosten."

Gullit kan zich herinneren dat de spelers door het incident werden overmand door emoties. "Zodat we ieder gevoel voor realiteit kwijtraakten en uiteindelijk een slecht karma over onszelf afriepen. Dat is exact wat er nu bij Real Madrid aan de hand is. Ze hebben het slechte karma naar zich toe getrokken. Stop ermee, zuiver je naam, want dit ga je toch niet winnen. Je bent een grote en fantastische club, gedraag je daar ook naar. Ik heb ooit met AC Milan mijn lesje geleerd. Stop ermee en zorg dat je stilzit als je geschoren wordt. Ook daar weet ik alles van."

Gullit werkt momenteel bij Terek Grozny en is positief over zijn selectie. "Het muntje lijkt eindelijk te vallen. Het is bovendien maar hoe je het bekijkt. Doe je dat vanuit een negatieve bril, dan sta je slechts elfde en heb je na zeven wedstrijden maar keer gescoord. Bekijk je het van de positieve kant, dan zit je nog zo dicht bij de top dat je met een overwinning al van de elfde naar de zesde plaats kan stijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen