Liverpool wint ruim, Kuyt en Suarez trefzeker

Ger
9 mei 2011, 22:56   Bijgewerkt: 9 mei 2011, 23:35

Liverpool is naar de voorlopige vijfde plaats gestegen in de Premier League. De ploeg van manager Kenny Dalglish won maandagavond de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Fulham: 2-5. Maxi Rodríguez speelde met drie treffers de hoofdrol bij Liverpool.

De Argentijn hielp de bezoekers binnen zeven minuten aan een 0-2 voorsprong. Dirk Kuyt deed in de eerste helft ook een duit in het zakje. Na de pauze tekende oud-AZ'er Moussa Dembélé voor de 1-3. Het derde doelpunt van Maxi Rodríguez en een goal van voormalig Ajacied Luis Suarez loodsten Liverpool in veilige haven. Vlak voor het einde legde Steve Sidwell namens Fulham de eindscore vast.

Met 58 punten uit 36 wedstrijden bezet Liverpool nu de vijfde positie in de hoogste Engelse competitie en mogen The Reds dromen van een ticket voor de voorronde van de Champions League. Manchester City en Tottenham Hotspur, twee concurrenten van Liverpool voor de vierde plaats, staan dinsdag tegenover elkaar.