Luuk de Jong: "Mikten op strafschoppen"

9 mei 2011, 07:00   Bijgewerkt: 9 mei 2011, 08:45

FC Twente rekende in de verlenging van de bekerfinale tegen Ajax eigenlijk niet meer op een doelpunt. Het beste was er af bij de Tukkers en iedereen ging er al een beetje vanuit dat strafschoppen de beslissing zouden moeten brengen.

"We mikten eigenlijk op penalty's", zegt Luuk de Jong tegen FCUpdate.nl. "Het eerste deel van de tweede helft had ons veel kracht gekost, dat merkten we in de verlenging. Ajax had het betere van het spel en met Sander Boschker in de goal konden we het natuurlijk prima op strafschoppen laten aankomen", lacht hij, verwijzend naar de heldenrol van Boschker vanaf elf meter eerder dit toernooi tegen FC Zwolle en PSV. "Maar het is wel lekker dat we het op deze manier uit het vuur gesleept hebben."

Of de overwinning van Twente verdiend was, vond De Jong lastig te zeggen. "Ik denk dat 2-2 een terechte uitslag was geweest. Ajax begon goed en zette ons flink onder druk, maar de 1-2 vlak voor rust was natuurlijk heel lekker. Na rust begonnen we goed en kwamen we verdiend op 2-2, daarna kon het kwartje beide kanten op vallen."

"Of dit een tik is voor Ajax? Dat weet ik niet", vervolgt hij. "Het gaat uiteindelijk toch om de titel, dat is het belangrijkste. Maar deze prijs hebben we alvast binnen, dat is natuurlijk lekker. We hebben nu al twee prijzen dit seizoen. Nog eentje te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen