Ook Brazilië begint Copa met gelijkspel

Koen Freriks
3 juli 2011, 23:06   Bijgewerkt: 3 juli 2011, 23:31

In navolging van Argentinië heeft ook Brazilië geen geweldige start gemaakt aan de Copa America. Ondanks een overwicht tegen Venezuela vielen er geen doelpunten in het eerste groepsduel: 0-0.

De Braziliaanse bondscoach Mano Menezes had een vervelende verrassing in petto voor Maicon. De rechtsback van Internazionale moest plaatsmaken voor zijn concurrent van FC Barcelona, Dani Alves. Aan de andere kant bij Venezuela stond Roberto Rosales (FC Twente) op de rechtsbackpostie.

Brazilië verspeelde punten in het openingsduel, maar terecht was dat eigenlijk niet. De Goddelijke Kanaries waren via Alexandre Pato in de eerste helft dicht bij een doelpunt. De spits van AC Milan schoot echter op de lat. Venezuela zwijnde even later ook toen Robinho een kans verprutste. 

In de tweede helft was Brazilië minder sterk dan voor rust, maar was het opnieuw beter. Venezuela loerde op een stuntje, maar was na afloop al blij met het gelijke spel. De Venezuelanen loste nin de hele wedstrijd slechts één schot af op doel tegenover elf van de Brazilianen. 

De favoriete Brazilianen moeten in de komende twee wedstrijden tegen Paraguay en Chili, die later deze avond tegen elkaar spelen, kwalificatie afdwingen voor de kwartfinale van het Zuid-Amerikaanse toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen