Ajax doet vertrouwen op bij Roda JC

26 oktober 2011, 23:22   Bijgewerkt: 26 oktober 2011, 23:29

Na vijf wedstrijden in de nationale competitie op rij zonder overwinning heeft Ajax weer eens een zege geboekt binnen de landsgrenzen. In Limburg wonnen de Amsterdammers de bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade met 2-4.

Opnieuw had Ajax een tegengoal nodig om wakker te worden. Uitgerekend een ex-Ajacied, Mitchell Donald, zette Roda al na drie minuten op voorsprong. Hij kon ongehinderd oprukken door het hart van de Amsterdamse verdediging.

Het antwoord van Ajax, dat aantrad zonder onder meer Gregory van der Wiel en Christian Eriksen, liet niet lang op zich wachten. Jan Vertonghen, zondag ook al trefzeker tegen Feyenoord, kopte de 1-1 binnen. Roda was vervolgens via Malki (lat) dicht bij de 2-1, maar het was Ajax dat na rust op voorsprong kwam. Derk Boerrigter schoot knap binnen. Via Mads Junker kwam Roda vervolgens nog terug tot 2-2, maar opnieuw Boerrigter en Vertonghen bepaalden de eindstand op 2-4 voor Ajax.

Trainer Frank de Boer was blij met de overwinning van zijn team. "Dit geeft vertrouwen", zei hij. "De organisatie stond goed en we creëerden meer kansen dan Roda. Vooral in de tweede helft speelden we de situatie regelmatig goed uit."