Arsenal-talent twijfelt tussen Nederland en Turkije

Koen Freriks
9 oktober 2011, 10:07

Oguzhan Özyakup denkt alvast na over een mogelijk belangrijke keuze in zijn nog prille loopbaan. De negentienjarige middenvelder van Arsenal speelde in het verleden voor vrijwel alle jeugdteams van Oranje, maar Turkije wil dat hij voor het land van zijn ouders kiest.

Özyakup was aanvoerder van Oranje onder 17 en 19, maar is onder bondscoach Cor Pot nooit in beeld geraakt voor Jong Oranje. Vreemd, vindt het talent. "Hij kan toch op z'n minst vragen hoe het met me gaat", vraagt Özyakup zich in Voetbal International hardop af. "Ik geen flauw idee waarom de KNVB geen contact meer met me opneemt. Misschien zijn ze me vergeten, maar het is wel heel vreemd als je bedenkt dat ik aanvoerder ben geweest van andere Oranje-teams en alles speelde."

Het verhaal over de KNVB staat in schril contrast met de handelwijze van de Turken. Bondscoah Guus Hiddink kwam speciaal overgevlogen om hem aan het werk te zien. "Dat zij speciaal voor mij komen kijken, maakt wel indruk hoor. Meneer Hiddink doet echt zijn best om het Turkse voetbal omhoog te trekken door ook in het buitenland actief naar talent te zoeken, terwijl de bond waar ik jarenlang voor heb gespeeld niets laat horen. Turkije is nooit een item geweest, maar ik ben nu toch gaan aarzelen. Een definitieve keuze maak ik nog niet. Dat hoeft ook niet. Ik stel de beslissing uit zolang het kan", houdt de oud-jeugdspeler van AZ de deur naar beide interlandloopbanen open.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen