Cissé na ruim een jaar terug bij Franse ploeg

4 oktober 2011, 17:47   Bijgewerkt: 4 oktober 2011, 17:56

Djibril Cissé heeft er goed aan gedaan om het sportieve aspect boven het financiële te verkiezen. De dertigjarige spits, die deze zomer een megacontract van de Chinese landskampioen Guangzhou Evergrande naast zich neerlegde en koos voor Lazio Roma, heeft na ruim een jaar weer een uitnodiging ontvangen voor het Franse nationale elftal.

Bondscoach Laurent Blanc riep Cissé op als vervanger van de geblesseerde Karim Benzema. "Ik kreeg een krankzinnig aanbod", vertelde Cissé eerder over toenadering uit China. "De kampioen van China bood me een kleine twintig miljoen euro als ik voor 2,5 jaar zou tekenen. Ik vond het echter te vroeg voor een dergelijk avontuur in een ver oord. Het sportieve aspect is voor mij het belangrijkste, ik wil definitief naam maken in Europa."

Cissé besloot uiteindelijk te kiezen voor een vierjarig verblijf bij Lazio Roma. Hij heeft zijn draai al gevonden, want in acht wedstrijden voor de Italiaanse club scoorde hij vier keer.

"Het is een geweldige dag. Ik ben erg trots", verklaarde de Fransman, die bij het voor Frankrijk desastreus verlopen WK van vorig jaar zijn laatste interland speelde. Les Bleus spelen vrijdag tegen Albanië en volgende week tegen Bosnië-Herzegovina in het kader van de EK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen