De Boer: "Met frisse moed naar Roda JC"

25 oktober 2011, 15:18   Bijgewerkt: 25 oktober 2011, 15:30

Voor Ajax staat de bekerwedstrijd van woensdag tegen Roda JC in het teken van de sportieve revanche. De Amsterdammers presteren de laatste weken in de Eredivisie ondermaats en coach Frank de Boer had maandag een gesprek met zijn selectie om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. "Dat was een goed en verhelderend gesprek waarbij iedereen zijn zegje kon doen", zegt hij op de Ajax-website.

"Laten we hopen dat het iets teweeg brengt zodat we de zaak weer op de rails krijgen", vervolgt De Boer, die zelf moeilijk de vinger op de zere plek kan leggen. "Het is moeilijk om een verklaring te zoeken waarom het niet loopt. We hebben dit seizoen immers ook wedstrijden gespeeld waarin we hebben we laten zien dat we het wel kunnen. Ook toen Theo Janssen met de punt naar achter speelde. Tegen FC Twente, sc Heerenveen en Vitesse hebben we aardig tot goed gespeeld. Daarna is er alleen een kentering gekomen met heel veel gelijke spelen. Ook het spel liet te wensen over. We moeten er keihard aan werken om dat om te draaien. Het moet beter."

Afgelopen zondag stelde Ajax teleur in de klassieker tegen Feyenoord. "De kater van dat gelijkspel is er nog steeds wel. Daarom is het goed dat we het resultaat van de Klassieker al binnen drie dagen kunnen rechtzetten in de bekerwedstrijd tegen Roda JC. We gaan dan ook met frisse moed naar Kerkrade", aldus de oefenmeester.

De Boer beseft dat het niet eenvoudig zal worden om te winnen in Limburg. "Voor Roda is het bekertoernooi de kortste weg naar Europa. Daarom is een goed resultaat van heel groot belang voor ze. Dan ga je ook met je beste team spelen. Bovendien is Roda normaal gesproken altijd een cupfigther. Het blijft een lastige ploeg om te bestrijden. Zo hebben ze het koploper AZ zondag ook vrij lastig gemaakt."

Ajax moet het in Kerkrade stellen zonder de geblesseerden Miralem Sulejmani, Bruno Silva, Nicolai Boilesen, Thulani Serero, Aras Özbiliz, Lorenzo Ebecilio en Kolbeinn Sigthórsson. Bovendien zit doelman Kenneth Vermeer een schorsing uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen