Huntelaar leidt Schalke naar tweede plaats

Ger
29 oktober 2011, 17:36   Bijgewerkt: 29 oktober 2011, 17:42

Klaas-Jan Huntelaar blijft maar scoren voor Schalke 04. Dankzij twee treffers van de Nederlandse aanvaller greep de club uit Gelsenkirchen zaterdag in het thuisduel met 1899 Hoffenheim de volle winst: 3-1.

De ervaren Spanjaard Raúl had Schalke in de eerste helft aan de leiding gebracht. Vedad Ibisevic tekende na ruim een uur voor de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd schonk Huntelaar de thuisploeg de overwinning met twee treffers binnen vier minuten. Schalke wipt bovendien over Borussia Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga. De titelhouder liet namelijk twee punten liggen in het uitduel met VfB Stuttgart: 1-1.

Bayern München schreef een overtuigende overwinning bij. De lijstaanvoerder was voor eigen publiek duidelijk een maatje te groot voor 1.FC Nürnberg: 4-0. Mario Gomez scoorde twee keer voor de equipe van trainer Jupp Heynckes. De andere doelpunten kwamen op naam van Bastian Schweinsteiger en Franck Ribéry. Bayern heeft vier punten voorsprong op Schalke.