VVV rekent zich al rijk met goudhaantje Musa

Koen Freriks
9 oktober 2011, 12:30   Bijgewerkt: 9 oktober 2011, 13:25

VVV Venlo heeft met Ahmed Musa opnieuw een goudhaantje in huis, die de club zo'n beetje een hele jaaromzet rijker kan maken. De Limburgers wezen naar eigen zeggen al een miljoenenbod op de pas achttienjarige Nigeriaan af met de hoop nog even te kunnen genieten van de aanvaller, voordat een nog hoger bedrag wordt geboden.

Niemand weet of het bluf is of niet, maar voorzitter Hai Berden beweert afgelopen zomer een gigantisch bedrag te hebben afgewezen. "Het was geen tien miljoen euro, maar wel in die richting", verzekert Berden in gesprek met Voetbal International. Het zou gaan om een Duitse club.

VVV ontving in december 2009 al tien miljoen voor Keisuke Honda, waarmee de Eredivisionist in één klap volledig financieel gezond werd. Musa lijkt de Venlose kas nog meer te spekken. "De kans is serieus aanwezig dat hij in de winterstop al vertrekt. De clubs zijn er, maar het ligt aan hemzelf. Die jongen moet bepalen of het moment goed is. Als hij aangeeft dat hij weg wil, dan moeten wij daar niet voor gaan liggen. Dat zou niet goed zijn voor Musa, maar ook niet voor onze uitstraling naar andere talenten. Wij willen een springplankclub zijn", aldus Berden.

Musa blijft zelf rustig onder de transferperikelen, ondanks dat hij in Nigeria een veelbesproken speler is. "De kranten in Nigeria schrijven: Musa moet weg bij VVV. Het lijkt wel alsof iedereen in mijn land een mening over dit onderwerp heeft. VVV is een kleine en onbekende club daar. Maar uiteindelijk is het mijn loopbaan. Ik moet de keuzes maken. Ik voel me nu goed. Als het moment daar is en de club is goed, dan is het tijd om te vertrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen