De Boer kijkt verder: "We waren tien keer beter"

6 november 2011, 15:20   Bijgewerkt: 6 november 2011, 15:53

Ajax verloor zondag met 6-4 van FC Utrecht, maar trainer Frank de Boer vond dat na afloop gezien het spelbeeld onverdiend. Wel vond de coach het een schande dat zijn ploeg heeft verloren.

"Het is een schande dat we hebben verloren", begint De Boer met zijn analyse tegenover Eredivisie Live. "Het was een knotsgekke wedstrijd. We domineren en zij krijgen door opportunistisch voetbal kansen. Je komt op 2-3 en dan waarschuw ik ze in de rust nog, maar toch maken ze knullige fouten. Ik sta hier met een raar gevoel, omdat je het gevoel hebt dat je tien keer beter bent."

"We hebben slecht gereageerd op het opportunistische voetbal van Utrecht", vervolgde de verbaasde De Boer. "We waren niet attent genoeg en Vermeer had niet zijn gelukkigste wedstrijd. Verder is het moeilijk te verklaren. Twee keer noodgedwongen wisselen helpt ook niet echt mee, want Boerrigter en Janssen hadden ook last van pijntjes. We hadden heer en meester moeten zijn, maar verdedigden slecht."

De Boer maakt zich geen zorgen om de ranglijst, waarop Ajax terrein dreigt te verliezen. "We haken even af. Dat kunnen we niet veranderen. We domineren wel en die zes goals interesseren me niet. Er zijn namelijk momenten dat je verliest. De laatste drie wedstrijden hebben we voetballend een stijgende lijn laten zien, alleen was het verdedigend vandaag slecht. Vertonghen en Ooijer moeten dat dicht houden en dat hebben ze niet gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen