Italië verliest, Engelsen beëindigen reeks

15 november 2011, 22:56   Bijgewerkt: 16 november 2011, 02:13

Italië heeft dinsdagavond teleurgesteld. De viervoudig wereldkampioen verloor een oefenwedstrijd tegen Uruguay met 1-0. Sebastian Fernandez maakte al na drie minuten het verschil. Alvaro Pereira kreeg in de slotfase rood, maar de Uruguayanen hielden stand. Luis Suarez, vrijdag nog vier keer trefzeker in de WK-kwalificatie, was niet van de partij bij de Zuid-Amerikaanse kampioen.

Engeland zegevierde voor de tweede keer in korte tijd met 1-0. Nadat Spanje zaterdag met die cijfers voor de bijl ging, overkwam Zweden hetzelfde. Gareth Barry maakte na 22 minuten de enige treffer. Daarmee maakten de Engelsen een einde aan een belabberde reeks tegen de Scandinaviërs. De laatste twaalf wedstrijden tegen hen hadden ze niet gewonnen; tegen geen enkel land stonden de Three Lions zo lang droog. Bij Zweden stonden Andreas Isaksson (PSV) en AZ’ers Rasmus Elm en Pontus Wernbloom overigens in de basis. Ola Toivonen (PSV) en Emir Bajrami (FC Twente) vielen in, Alexander Gerndt (FC Utrecht) bleef op de bank.

EK-gastheren Polen en Oekraïne boekten late zeges. Ze wonnen met 2-1 van respectievelijk Hongarije en Oostenrijk. EK-ganger Griekenland ging verrassend onderuit (1-3) tegen Roemenië, dat komende zomer niet van de partij is op Euro 2012. België hield Frankrijk op een keurige 0-0.

Denemarken was met 2-1 te sterk voor streekgenoot Finland, ondanks een 1-0 achterstand. Daniel Agger en Nicklas Bendtner kantelden na rust in een tijdsbestek van drie minuten de score. Lasse Schöne van NEC bereidde de gelijkmaker voor. Bij de Denen viel Ajacied Christian Eriksen in, Simon Poulsen van AZ bleef op de bank. Bij Finland stonden Niklas Moisander (AZ) en Tim Sparv (Groningen) in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen