ManU niet langs Krul, City kan profiteren

26 november 2011, 17:52   Bijgewerkt: 26 november 2011, 21:18

Koploper Manchester City kan de kloof met de concurrentie in de Premier League dit weekend verder vergroten. The Citizens zagen nummer twee Manchester United zaterdag niet verder komen dan 1-1 tegen Newcastle United, waardoor ze zondag bij winst op Liverpool de voorsprong tot zeven punten opvoeren.

De uitstekend keepende Tim Krul en Newcastle United hielden in de eerste helft stand op Old Trafford, maar moesten vlak na de doelwissel toch capituleren. Javier Hernandez zette ManUnited na 49 minuten op 1-0. Maar Newcastle toonde karakter en kwam langszij. Demba Ba benutte een kwartier later een strafschop. Vanwege een rode kaart van Jonas Gutiérrez had Newcastle in de slotfase een man minder, desondanks bleef het 1-1. Wel was de thuisclub in blessuretijd dichtbij de volle buit, maar een goal van Hernandez werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Manchester United blijft tweede, met dertig punten. Newcastle staat vierde, op vier punten achterstand. Nummer drie Tottenham Hotspur kwam op 28 punten, met bovendien nog een wedstrijd tegoed. Zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart wonnen The Spurs met 3-1 bij West Bromwich Albion. Youssuf Mulumbu zette West Bromwich Albion na tien minuten spelen nog wel op voorsprong, maar Emmanuel Adebayor (2) en Jermain Defoe en kantelden de score (1-3). Adebayor tekende voor de gelijkmaker in de rebound van zijn eigen gemiste penalty.

Ook nummer vijf Chelsea profiteerde van de remise op Old Trafford. In eigen huis waren The Blues met 3-0 te sterk voor Wolverhampton Wanderers. Juan Mata was het goudhaantje bij de Londenaren. De Spanjaard scoorde zelf één keer en bereidde de doelpunten van John Terry en Daniel Sturridge voor. Chelsea heeft nu 25 punten.

Norwich City en Everton handhaafden zich in de middenmoot. Het gepromoveerde Norwich zegevierde met 2-1 over medepromovendus Queens Park Rangers, terwijl Everton een 2-0 zege boekte bij Bolton Wanderers. Bij Everton stond John Heitinga in de basis, Royston Drenthe was niet van de partij. Ronnie Stam was met Wigan Athletic met 2-1 te sterk voor Sunderland, waarmee het de laatste plek overdraagt aan Blackburn Rovers, dat eerder op de dag onderuit ging tegen Stoke City (3-1).