Oliseh wees functie als jeugdtrainer bij Ajax af

8 november 2011, 23:25

Ajax heeft tevergeefs bij Sunday Oliseh aangeklopt met de vraag of de Nigeriaan jeugdtrainer wilde worden bij de Amsterdammers. De aanbieding paste volgens de oud-Ajacied, die tussen 1997 en 1999 uitkwam voor de huidige landskampioen, niet in zijn carrièreplanning.

"De voorbije maanden heb ik van Ajax nog het aanbod gehad om er als jeugdtrainer aan de slag te gaan", laat Oliseh aan het Duitse Spox weten. "Ook was er de mogelijkheid om als assistent-trainer bij Standard Luik te worden. Beide aanbiedingen heb ik afgezegd. Het paste niet in mijn planning, ik wilde eerst mijn trainerslicentie halen. Ik ben nu klaar voor het hoofd-trainerschap."

De 37-jarige Nigeriaan koestert nog altijd warme gevoelen voor Ajax. "Ik had een superperiode in Amsterdam. Mijn beste tijd als voetballer kende ik weliswaar bij 1. FC Köln." Oliseh zette in 2007 al een punt achter zijn loopbaan.

"Bij Ajax leerde ik het tactische aspect van het voetbal enorm te waarderen. Dáár is de wens ontstaan om later hoofdtrainer te worden. Ik leerde een wedstrijd lezen. Dat mijn ex-ploeggenoten Danny Blind, Frank de Boer, Michael Laudrup en Shota Arveladze allemaal (hoofd)trainer zijn geworden, is geen toeval", besluit de oud-Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen