Groep A: ook Manchester City ligt eruit

7 december 2011, 22:49   Bijgewerkt: 7 december 2011, 23:20

Voetbalminnend Manchester moet zich na de winterstop richten op de Europa League. Want niet alleen Manchester United vloog woensdag uit de Champions League, Manchester City overkwam hetzelfde.

City won voor eigen publiek weliswaar met 2-0 van groepswinnaar Bayern Munchen. In Spanje zegevierde Napoli echter met dezelfde cijfers bij Villarreal en daardoor behouden de Italianen hun punt voorsprong op de Engelsen.

Winnen van Bayern, waar Arjen Robben absent was, en dan maar hopen dat Napoli niet zou winnen bij Villarreal. Dat was de opdracht voor Manchester City. De winst had het al binnen 52 minuten in de knip. David Silva (volley) en Yaya Touré zetten de formatie van invaller Nigel de Jong op 2-0.

Op dat moment was het nog 0-0 in Spanje en dus zat Manchester City virtueel in de knock-outfase. Maar in de laatste 25 minuten maakte Napoli het verschil via Gökhan Inler en Marek Hamsik (0-2). Jonathan De Guzman, die in de basiself stond bij Villarreal, kon daar niets aan veranderen.

En dus gaat Napoli, achter Bayern München, naar de knock-outfase. Het steenrijke Manchester City moet zich tevreden stellen met deelname aan de Europa League. Villarreal eindigt, toch wel verrassend, puntloos onderaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen