Barça leidt kostbaar puntverlies in stadsderby

8 januari 2012, 23:26   Bijgewerkt: 9 januari 2012, 02:21

FC Barcelona is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De ploeg van trainer Josep Guardiola liep in de eerste speelronde na de winterstop direct averij op in de stadsderby tegen Espanyol. De Spaanse grootmacht leek lang op een nipte zege af te stevenen, maar Alvaro Vázquez bracht de 'kleine broer' van Barcelona drie minuten voor tijd langszij: 1-1.

De manschappen van Guardiola begonnen weifelend aan het duel in Estadi Cornellà-El Prat. Espanyol betrad het eigen veld daarentegen met het mes tussen de tanden en kreeg in de beginfase de beste mogelijkheden, maar Joan Verdu weigerde om twee keer de trekker over te halen. Gerad Piqué kon een inzet van de middenvelder nog net van de lijn halen.

Na een kwartier kwam Barcelona enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Cesc Fabregas kopte een voorzet van Daniel Alves fraai binnen: 1-0. De bezoekers hadden hierna het initiatief stevig in handen, maar slaagden er niet in om de marge te vergroten. Ook sterspeler Lionel Messi kon zijn stempel niet drukken in de stadsderby en zag tot zijn grote frustratie dat invaller Vázquez drie minuten voor tijd met een rake kopbal een punt redde voor Espanyol. In de extra tijd claimde Barça nog een penalty nadat Raúl Rodríguez een schot van Pedro met zijn hand stopte, maar de dienstdoende arbiter ging daar niet in mee.

Door het gelijkspel is de achterstand van Barcelona op koploper Real Madrid opgelopen tot vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen