ManU wint dankzij Scholes, Spurs morst

14 januari 2012, 17:55   Bijgewerkt: 14 januari 2012, 20:49

Manchester United heeft zich naast Manchester City aan kop genesteld in de Premier League. The Red Devils wonnen zaterdag op het eigen Old Trafford met 3-0 van laagvlieger Bolton Wanderers.

Wayne Rooney had de kans om Manchester United na een kwart wedstrijd op 1-0 te zetten, maar hij zag zijn penalty gekeerd worden door keeper Adam Bogdan. Maar Paul Scholes, die vorige week de kicksen plotseling weer uit de kast haalde, opende op slag van rust alsnog de score met een intikkertje. Danny Welbeck en Michael Carrick voerden na de doelwissel de score op.

Manchester United heeft nu evenals Manchester City 48 punten, maar City heeft nog een wedstrijd tegoed. The Citizens gaan maandag op visite bij Wigan Athletic. Ook Tottenham Hotspur had op 48 punten kunnen komen, maar met Rafael van der Vaart in de basis kwamen The Spurs niet verder dan 1-1 tegen Wolverhampton Wanderers, de nummer zestien van de ranglijst. Steven Fletcher zette Wolverhampton na 22 minuten zelfs op voorsprong op White Hart Lane. Luka Modric maakte vlak na rust gelijk. Tottenham staat nu derde met 46 punten.

Nummer vier Chelsea kwam op veertig punten. The Blues zegevierden met 1-0 over Sunderland, door een vroeg doelpunt van Frank Lampard. Fernando Torres leverde de eindpass. Nummer zes Liverpool verzuimde de vijfde plek over te nemen van Arsenal, dat zondag pas op visite gaat bij het Swansea City van Michel Vorm. The Reds, bij wie Dirk Kuyt in de basis stond, speelden thuis 0-0 tegen Stoke City.

Blackburn Rovers droeg de rode lantaarn over aan Wigan. The Rovers waren thuis met 3-1 te sterk voor Fulham, de formatie van trainer Martin Jol. Aiyegbeni Yakubu van Blackburn kreeg al na een kwart wedstrijd rood, maar Fulham wist daar niet van te profiteren. Derhalve blijven de Londenaren veertiende in de stand.