De Boer polst Litmanen voor job als jeugdtrainer

Ger
22 februari 2012, 12:03

Ajax-trainer Frank de Boer heeft Jari Litmanen afgelopen weekeinde gepolst of hij een baan als jeugdtrainer bij de Amsterdamse club ziet zitten. De Fin was onlangs in Nederland voor de opnames van een documentaire over zijn loopbaan.

Litmanen woont echter afwisselend in Finland en Estland. Dat maakt het lastig om in Amsterdam aan de slag te gaan. "In Finland en Estland ben ik thuis, daar ben ik Jari Litmanen. Maar als ik naar Nederland ga, dan ga ik voor het voetballen", zegt de oud-speler van Ajax in NUsport. "Ik kom daar wel uit, hoor. Maar hoe zit het met mijn vrouw en kinderen? Die moeten helemaal opnieuw beginnen. Ik zal weer huizen moeten verkopen en huizen kopen, dat heb ik toch al 25 jaar gedaan?"

De 41-jarige Litmanen is clubloos sinds zijn contract bij HJK Helsinki afliep. "Alles is nog open. De clubleiding van HJK Helsinki heeft aangegeven dat ik welkom ben, mocht ik besluiten nog een seizoen door te gaan. Als ik doorga, doe ik het voor mezelf. Omdat ik het leuk vind. Zowel geestelijk als lichamelijk. En geloof me, zolang het kan, zal ik altijd geregeld blijven trainen of voetballen. Is het niet met vrienden, dan is het wel bij Lucky Ajax ofzo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen