De Boer treurt na 'verdiende' zege om Enoh

12 februari 2012, 00:04

Ajax-trainer Frank de Boer liep zaterdag eindelijk weer eens na een wedstrijd met een glimlach naar de kleedkamer. "Deze zege hadden we zo nodig", zei hij na de overwinning bij NAC Breda (0-2). "Hopelijk vinden we nu weer de weg naar boven."

"Ik vond de eerste zege van dit jaar ook verdiend. We hadden veel dreiging", ging de coach verder. "Het was jammer dat we nog met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft zat Bulykin er door heen. Ik wilde hem wisselen, maar gelukkig maakte hij nog wel even de 1-0. Dat is zijn kwaliteit. Daarna redt Vertonghen ons nog een keer en maken we ook nog de 0-2. Natuurlijk had het nog fout kunnen gaan. Maar ik ben een tevreden man."

De Boer moet het voorlopig stellen zonder Eyong Enoh. De middenvelder viel uit met een spierblessure. "We laten een MRI-scan maken", zei De Boer. "Maar het lijkt er op dat we hem de komende week zeker moeten missen."

Nicolai Boilesen maakt donderdag in de thuiswedstrijd tegen Manchester United in de Europa League mogelijk zijn rentree. "Hopelijk gaat maandag de wedstrijd van Jong Ajax door. Dan kunnen we hem nog een keer testen", zei De Boer.

Voor Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter, Gregory van der Wiel, Theo Janssen en Andre Ooijer komt de wedstrijd tegen Manchester United waarschijnlijk nog te vroeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen