Slimme Messi schiet Barça voorbij Atletico

26 februari 2012, 23:23   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 23:44

FC Barcelona heeft de achterstand op koploper Real Madrid weer tot tien punten gereduceerd. De equipe van coach Pep Guardiola boekte zondag een benauwde zege bij Atletico Madrid: 1-2. Real won eerder op de dag eveneens moeizaam, bij Rayo Vallecano (0-1).

Lionel Messi trof al in de negende minuut doel, maar de arbitrage had goed gezien dat de Argentijnse ster de bal met de hand meenam en keurde de goal dan ook terecht af. Messi kreeg voor de actie bovendien geel, waardoor hij komende week thuis tegen Sporting de Gijón geschorst is.

In het tweede bedrijf kwam Atletico feller voor de dag en dat bracht hen kort na de doelwissel op gelijke hoogte. Radamel Falcao volleerde in alle vrijheid raak, nadat Sergio Busquets de bal ongelukkig had verlengd met het hoofd. Daarna hield de thuisclub de regerend kampioen van Spanje goed onder de duim, maar op een slimme actie van Messi had het geen antwoord. Tien minuten voor tijd nam alles en iedereen alle tijd bij een vrije trap. Behalve Messi. Hij nam de vrije trap snel en krulde de bal vanaf een meter of twintig fraai in de kruising en besliste het daarmee: 1-2. Valdes voorkwam in blessuretijd de 2-2; hij keerde een kiezelhard afstandsschot.