Benfica zet schade tegen Zenit recht

6 maart 2012, 22:47   Bijgewerkt: 7 maart 2012, 01:39

Benfica heeft de laatste acht van de Champions League bereikt. De Portugezen zetten dinsdag in de achtste finale de 3-2 nederlaag tegen Zenit St. Petersburg in de eerste ontmoeting recht: 2-0. Maxi Pereira en Nélson Oliveira scoorden.

Het duel in Lissabon wilde maar niet opgang komen, doordat Zenit de verdedigende stellingen perfect innam. Maar op slag van rust moest de Russische defensie toch capituleren. Axel Witsel stuitte in eerste instantie op Zenit-doelman Vyacheslav Malafeev, maar in de rebound bediende de Belg met een hakje Pereira, die scoorde.

In het tweede bedrijf had Benfica moeite om het te beslissen, waardoor Zenit de hoop op een plek in de kwartfinale bleef koesteren. Eén goal volstond immers voor de Russen, maar die viel niet. Sterker nog, in blessuretijd schoof Oliveira de 2-0 binnen.