Moisander wil zich in de kijker spelen tegen Valencia

Koen Freriks
27 maart 2012, 18:20

Niklas Moisander wordt bij Ajax genoemd als opvolger van Jan Vertonghen, maar zelf maakt de aanvoerder van AZ het liefst de overstap naar een Spaanse club. De Finse verdediger hoopt zich in de Europa League-ontmoetingen met Valencia in de kijker te spelen.

"Het zou mooi zijn om na vier jaar AZ een nieuwe stap te maken", is Moisander eerlijk in een uitgebreid interview met NUsport. "Maar ik besef dat ik nog een contract tot de zomer van 2014 heb en de club dus geen haast heeft om mij te verkopen. Al weten ze binnen AZ wat mijn gedachten zijn."

Moisander kan in de kwartfinale van de Europa League zijn visitekaartje afgeven. "Ja, ik heb ook gehoord dat onze trainer heeft gezegd dat ik me tegen Valencia in de kijker kan spelen in Spanje. Dat lijkt mij inderdaad de competitie die het beste bij mij past. Maar ik ben realistisch en denk niet dat ik de clubs voor het uitkiezen zal hebben. Daarom sluit ik niks uit. Ook Rusland niet. Ik snap heel goed dat mijn vriend Pontus Wernbloom naar CSKA Moskou is gegaan."

Gezien de huidige stand van de ranglijst hoeft Ajax geen verbetering te zijn aan het eind van het seizoen, vertelt Moisander. "Ik heb ook gehoord dat ik bij Ajax op een lijstje zou staan. Maar lijstjes heeft iedere club. Van mijn zaakwaarnemer Sören Lerby heb ik nog niks vernomen. En ik kan me goed voorstellen dat Frank de Boer Douglas van FC Twente als eerste optie ziet om Vertonghen te vervangen. Het zou best kunnen zijn dat Nick Viergever en ik bij Ajax in beeld komen wanneer Douglas voor een buitenlandse club kiest. Maar als wij met AZ Champions League-voetbal halen, dan weet ik niet of ik in Nederland nog een contract bij een andere club zal tekenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen