Spalletti: "Benfica verdiende de winst"

7 maart 2012, 08:13

Luciano Spalletti toonde zich na de CL-wedstrijd tegen Benfica een sportief verliezer. De Italiaanse coach van FC Zenit gaf toe dat zijn elftal terecht verloren had van de Portugezen. Het werd in Lissabon 2-0, na een 3-2 winst van Zenit in Rusland.

"Ik moet toegeven dat Benfica de winst verdiende. We hebben niet ons niveau gehaald, blijkbaar komen we nog altijd ervaring tekort. In uitwedstrijden hebben we het vaak moeilijk, dat is een mentale barrière die we moeten overwinnen", zegt hij.

Benfica kwam tegen FC Zenit op slag van rust op 1-0, wat na de 3-2 in Rusland voor de Portugezen al voldoende was om door te gaan. "In de tweede helft probeerden we controle over de wedstrijd te krijgen en wat kansen te creëren, maar Benfica was gewoon beter dan wij. Maar goed, we kunnen terugkijken op een geslaagd Europees seizoen. Vandaag was het niet best, maar het is niet niks om de laatste zestien te halen. Bovendien hebben we mooie zeges behaald, bijvoorbeeld tegen FC Porto."

Het was voor FC Zenit de eerste keer in de historie dat het in de achtste finale van de Champions League stond. In de groepsfase won het van Porto en Shaktar Donetsk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen