Leekens verkocht Brugge 'wel drie keer nee'

16 mei 2012, 16:47

Georges Leekens kreeg een storm aan kritiek te verduren na zijn verrassende move van afgelopen weekeinde. De Belgische oefenmeester besloot het bondscoachschap bij de Rode Duivels te verruilen voor een dienstverband bij Club Brugge, waardoor hij zich de woede op de hals haalde van de Belgische bond.

"Dat hoort erbij als je onverwacht opstapt", blikte Leekens in het televisieprogramma Reyers Laat terug op zijn opmerkelijke overstap. "Er was geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om van job te veranderen. Ik ben zondag ook opgestaan met de gedachte dat ik het niet zou doen. Maar Bart Verhaeghe (voorzitter) en Vincent Mannaert (manager) hebben mijn schuldgevoel dan toch kunnen wegduwen."

"In twee dagen tijd heb ik hun aanbod wel drie keer afgeslagen. Maar Club Brugge is wel de club waar ik alles aan te danken heb", doelt Mac the Knife op zijn verleden als speler én trainer bij de Belgische topclub.

Bondsvoorzitter De Keersmaecker is van mening dat Leekens 'geen greintje plichtsbesef' had door hem niet op voorhand in te lichten. "Als ik dat gedaan had, had ik niet voor Club Brugge kunnen tekenen. Het is zeer moeilijk om afscheid te nemen van iets wat je graag doet. Ik begrijp de verontwaardiging, want ze maakten het al mee met Advocaat. Maar ik ben toch blij dat ze niet zeggen: oef, goed dat we daar vanaf zijn", aldus Leekens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen