Koeman: "Grote uitdaging, maar zie kansen"

20 juli 2012, 15:19

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord zag vrijdag niet de gehoopte tegenstander uit de koker komen bij de loting voor de Champions League-voorronde. Met Dinamo Kiev trof de ploeg zelfs de op papier sterkste van de vier mogelijke opponenten.

"Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar we zijn het er allemaal over eens dat het een pittige loting is", zegt Koeman op de clubsite. Hij weet dat er grote verschillen zijn tussen Kiev en dit Feyenoord. "In tegenstelling tot Kiev hebben wij nauwelijks Europese ervaring, het wordt voor ons de eerste keer dat we op zo’n hoog niveau gaan acteren. Als technische staf hebben wij de taak om de groep zo goed mogelijk voor te bereiden en vertrouwen te geven. Het is grote uitdaging, maar ik zie zeker kansen voor ons."

Feyenoord speelt op 31 juli of 1 augustus eerst uit, een week later is de return in de Kuip. Dat lijkt een klein voordeel voor Feyenoord, maar Koeman weet niet of dat ook daadwerkelijk zo is. "Dat soort ploegen staat erom bekend niet graag het spel te maken en zijn in uitwedstrijden misschien wel sterker dan in thuisduels. Aan de andere kant is een volle Kuip met onze fanatieke supporters absoluut een steun in de rug voor ons."

Koeman is van plan om Dinamo Kiev, dat al begonnen is aan de nationale competitie, binnenkort zelf te gaan bekijken. "Volgend weekend hebben wij nog geen programma en ik vind het prettig om met eigen ogen de tegenstander te kunnen analyseren."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen