Boessen niet onder de indruk van koploper Helmond

20 september 2012, 15:55

Helmond Sport is na vijf wedstrijden de trotse koploper van de Jupiler League. De ploeg verloor nog geen punt en heeft daardoor al een aardige voorsprong opgebouwd op de concurrentie. Toch is Wil Boessen, de trainer van Fortuna Sittard, niet onder de indruk. Hij denkt dat zijn ploeg vrijdag voor een verrassing kan zorgen in Helmond.

"Ik heb respect voor de prestaties van Helmond, maar ik vind ze voetballend minder dan bijvoorbeeld Volendam", zegt Boessen op de website van zijn club. "We hebben hun wedstrijden bekeken en ik moet zeggen dat het Helmond ook niet bepaald heeft tegengezeten. Het is een stugge ploeg, die volgens vaste patronen de aanval zoekt. Wij denken nu een passende tactiek op deze patronen te hebben gevonden. We gaan morgen zien of deze werkt, zodat we hun het eerste puntverlies kunnen bezorgen."

"Het moge duidelijk zijn dat onze tegenstander na vijf overwinningen op rij blaakt van het vertrouwen. En, als je in zo'n flow verkeert, valt ook de factor geluk vaker in jouw voordeel uit. Dan vallen ballen aan de juiste kant van de paal, loop je geen blessures op, etcetera. Kijk naar Emmo Güvenc, die scoort gewoon negen doelpunten in vijf wedstrijden", wijst de coach van Fortuna op de topscorer van de Jupiler League.

Fortuna Sittard staat met zeven punten uit vijf duels momenteel in de middenmoot.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen