Heitinga: "Wel een beetje zorgen gemaakt"

3 september 2012, 16:53   Bijgewerkt: 13 september 2012, 10:47

Hoewel hij de voorbije periode niet veel in actie kwam, werd John Heitinga tot zijn opluchting wel gewoon geselecteerd voor het Nederlands elftal. De 28-jarige verdediger had zich namelijk wel een beetje zorgen gemaakt, zo bekende hij maandag tegenover NUsport.

"Het is een roerige periode geweest voor de internationals. Een aantal spelers is van club gewisseld, de competities zijn net begonnen. Ik denk dat de bondscoach heel duidelijk is in het selecteren. Je moet gewoon spelen, maar het zijn natuurlijk niet de minste jongens die er niet bij zijn," zo erkent Heitinga.

Gezien het selectiebeleid is het dan ook niet verwonderlijk dat hij bang was om zijn plekje in de selectie te verliezen. "Aan de ene kant niet, want ik ben een ervaren jongen en heb het een en ander meegemaakt. Aan de andere kant heb ik de laatste drie wedstrijden telkens op de bank gezeten. Ik heb een paar minuutjes gespeeld, maar die tellen niet echt mee. Ik zit natuurlijk wel een beetje op het randje. Je moet spelen, dat vind ik ook. We begonnen tegen Manchester United. De trainer stelde me niet op en we wonnen. Dan is het logisch dat je met hetzelfde elftal blijft spelen."

Toch verwacht Heitinga komende vrijdag 'gewoon' in de basis te staan. "Het is natuurlijk aan de bondscoach, maar ik voel me goed en fit. We zijn weer aan een nieuw traject begonnen richting het WK. Daar zijn deze wedstrijden heel cruciaal in. Turkije is meteen een goed land, dus we moeten meteen sterk openen. We moeten in twee wedstrijden gewoon zes punten pakken."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen