Feyenoord beëindigt gesprekken met 'Red de Kuip'

1 oktober 2012, 20:22   Bijgewerkt: 1 oktober 2012, 23:49

Het lijkt erop dat de Kuip toch echt ingeruild gaat worden voor een nieuw stadion. De clubleiding van Feyenoord was de voorbije periode nog in gesprek met de initiatiefnemers van Red de Kuip, maar maandag meldt de Rotterdamse club op de officiële site dat het die gesprekken per direct heeft beëindigd.

"Het alternatief waarmee Red de Kuip schermde is een volslagen onvoldragen verhaal, waarbij de meest elementaire zaken niet waren meegenomen in de plannen. In het eerste gesprek bleek zelfs dat de heren geen rekening hadden gehouden met de c-waarde, die bepaalt hoe het zicht op het veld is voor de toeschouwers. Dat is toch onbestaanbaar als je de buitenwereld wilt doen geloven dat je een serieus alternatief hebt voor nieuwbouw", zo laat stadiondirecteur Jan van Merwijk weten.

Het gezelschap van reddekuip bleek bovendien niet te hebben gekeken naar de eisen van de FIFA, UEFA en KNVB waaraan het stadion moet voldoen wil je er in de toekomst nog internationale wedstrijden mogen spelen. "Ook daar hadden ze geen idee van, maar desondanks meenden ze wel te weten dat het allemaal tamelijk eenvoudig en voor relatief weinig geld kon worden verwezenlijkt in het huidige stadion."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen